O katalozima

Centar za vozila Hrvatske od 1. 7. 1978. izrađuje Katalog orijentacijskih cijena motornih vozila te Katalog orijentacijskih vrijednosti rabljenih motornih vozila.

Od 2011. dostupna je on-line verzija svih Kataloga – CVH.kat. Dostupna je svim korisnicima Kataloga koji imaju pripadajuću licencu.

Svim korisnicima Kataloga, dostupna je i korisnička podrška, za sva vozila koja nisu sadržana u nekom od Kataloga i za ostala pitanja vezana za Katalog.

Katalog orijentacijskih novonabavnih cijena motornih vozila služi kako bi dao uvid u novonabavne cijene vozila koja se pojavljuju na hrvatskom tržištu. Može poslužiti za izradu osnovica za izračun premija kasko osiguranja ili kao osnovica obračuna štete na vozilu.

Katalogom su obuhvaćena i tabelarno prikazana (s pripadajućim cijenama i osnovnim tehničkim podacima) većina motornih vozila koja su se ovlašteno prodavala na hrvatskom tržištu od 1995. godine. Sadrži osobne i teretne automobile, motocikle, nadogradnje, priključna vozila, traktore te radne strojeve.

Orijentacijske novonabavne cijene u Katalogu određene su službenim cjenicima distributera i dostupnim podacima za hrvatsko tržište. Ne sadrže popuste, akcije ili kratkotrajna sniženja uzrokovana eventualnim poremećajima na tržištu. Uključuju sva državna davanja: carinu, posebni porez na motorna vozila (trošarina) i porez (PDV).

 

Katalog orijentacijskih vrijednosti rabljenih motornih vozila služi kako bi dao uvid u vrijednosti rabljenih vozila koja se pojavljuju na hrvatskom tržištu. Služi za izradu osnovica za obračun davanja kod uvoza vozila ili prijenosa vlasništva te kao osnovica obračuna štete na vozilu.

Katalogom su obuhvaćena i tabelarno prikazana (s pripadajućim vrijednostima i osnovnim tehničkim podacima) većina motornih vozila koja su se ovlašteno prodavala na hrvatskom tržištu u zadnjih 10 godina.

Sadrži osobne i teretne automobile te motocikle.

Orijentacijske vrijednosti rabljenih vozila u Katalogu određene su istraživanjima na hrvatskom tržištu rabljenih vozila. Ne sadrže popuste, akcije ili kratkotrajna sniženja uzrokovana eventualnim poremećajima na tržištu. Uključuju sva državna davanja: carinu, posebni porez na motorna vozila (trošarina) i porez (PDV).

Vrijednosti vozila starijih od 10 godina nisu sadržana u Katalogu zbog nemogućnosti njihove kataloške procjene, zbog vrlo različitih uvjeta eksploatacije, prijeđene kilometraže i stanja samih vozila. Ukoliko je potrebno odrediti njihovu vrijednost, preporučamo da se na vozilu napravi procjena vrijednosti od strane stručne osobe, koja uzima u obzir sve navedene utjecaje.

 

Narudžbe i pretplata: 01/48 42 329sinisa.nikolic@cvh.hr

Podrška korisnicima: 01/48 83 642, cvh.kat@cvh.hr

KONTAKTI