kategorije pretrage

Procjena vrijednosti rabljenog vozila u STP

Pomoću Kataloga, vozila se mogu brzo i jednostavno kataloški procjenjivati. Međutim takva procjena nije najpreciznija, jer ne uzima u obzir stanje pojedinog vozila. Budući da gotovo ne postoje dva rabljena vozila s identičnim faktorima (prijeđeni kilometri, stanje, dodatna oprema, oštećenja, uvjeti eksploatacije itd.) koji utječu na vrijednost rabljenog vozila, najbolji način za određivanje točnije i realnije vrijednosti konkretnog rabljenog vozila je pregled upravo tog vozila i procjena od strane stručno osposobljene osobe (Procjenitelj). Procjenitelj za određivanje vrijednosti vozila uvijek kreće od osnovne vrijednosti, tj. kataloške iz kataloga CVH, koju nakon pregleda vozila korigira s obzirom na sve faktore koje je uočio i koji utječu na vrijednost vozila te tako dolazi do procijenjene vrijednosti vozila.

Procjena vrijednosti vozila (PV), da bi se napravila na stručan način, treba sadržavati pregled i ispitivanje svih lako dostupnih sklopova vozila, što se može obaviti jedino u posebno pripremljenom prostoru s pripadajućim uređajima i opremom. Također, potreba za procjenom vozila postoji diljem cijele zemlje, stoga je logično da se procjene vrijednosti vozila obavljaju u najšire i najbolje razgranatoj mreži opremljenih prostora sa stručnim osobljem – u stanicama za tehnički pregled vozila (STP).

Kod napredne PV, svako vozilo se fotografira najmanje četiri puta, a i više ukoliko neki od sklopova ili dijelova vozila utječe na njegovu vrijednost. Sve napomene i fotografije se spremaju na centralni server i podložne su internoj kontroli, kako bi se održala stručnost, ujednačenost, slijedivost i neovisnost cijelog procesa.

Također, osim određivanja vrijednosti vozila, utvrđuje se i stanje vozila, koje je osim vrijednosti vozila, korisna informacija korisnicima usluge.

 

Opis

Osnovna PV

Napredna PV

Vrijednost vozila do godina starosti

Do 20 godina

Do 20 godina

Korekcija na prijeđene kilometre

-

+

Utjecaj stanja vozila

-

+

Detaljni pregled stanja na tehnološkoj liniji

-

+

Fotografiranje

-

+

Smanjenje vrijednosti za štetu

-

+

Povećanje vrijednosti za dodatne uređaje

-

+

Dodavanje priloga uz predmet

-

+

Opcije

-

Potvrda o prijeđenim kilometrima, EKO test

Dostupnost u STP

148 lokacija u Hrvatskoj

 

Cijena [EUR] uključuje PDV

11,28

26,54

 

Kontakti